Mortens Krukke ligger på gården Fagerlund på Strand i Sortland. Gården var opprinnelig ett tradisjonelt nordnorsk småbruk med blant annet sauer og høner.

Olga og Sverre Fagerlund var det i sin tid som eide og bygde opp gården.

 

Hvorfor Mortens Krukke?

En visjon om ett sted utenom det vanlige. Ett sted for avspenning, ro, glede, fellesskap, vekst, helse. Et fredelig sted. Et sted for følelser, sjel, kropp og hjerte.

Min egen drøm og visjon ble våren 2016 virkelighet. Og så kommer resten..

 

Jeg er Morten Nygård.

Født 18. september i 1969, og oppvokst på Strand og nabogården Stihågen. Min nærmeste familie er min kone Anita og fem barn, to katter. Mine foreldre var Synnøve Marie f. Olsen og Karl Nils Nygård. Jeg er yngst av fire søsken. I dag lever jeg og bor her med min familie i Stihågveien 18.

I mange år har jeg ønsket noe mer for gården Fagerlund og eiendommen vi bor på.

Disse fantastiske omgivelsene har inspirert til et sterkt ønske om at å få til noe mer her, og dette har modnet over mange år.

Logoen kommer fra en håndarbeidsoppgave som jeg laget på ungdomsskolen. En mappe sydd med symaskin. Mappen har fulgt med helt frem til i dag og har i de siste 5 årene rommet mine egne dikt og andre nære tekster.

Historien til navnet Mortens Krukke startet med ett besøk hos en tidligere arbeidskollega. Jeg ønsket å gi ut en diktsamling, og var på besøk hos Randi og hun sa at navnet Mortens Krukke kom til henne. Det har ikke blitt diktsamling ennå, men mange dikt. Og etterhvert ble firmaet/enkeltpersonforetaket Mortens Krukke Morten Nygård etablert den 18. november 2013.

Ombyggingen og oppbygging av den gamle fjøsbygningen på gården Fagerlund startet høsten 2013, og har fått navnet Mortens Krukke.

 

20160501_164645

 

Bladet Vesterålen på besøk (07.05.16)